vineri, 28 martie 2014

Insigna Festivalul Tineretului 1953

insigne+obiecte+metal+vintage+colectii
insigne+obiecte+metal+vintage+colectii
In vara anului 1953, in lunile iulie-august a avut loc la Bucuresti, pe langa cel de-al treilea Congres Mondial al Tineretului si a patra editie a Festivalului Mondial al Tineretului si Studentilor, eveniment indelung mediatizat la vremea aceea.

Cu acest prilej s-a emis si aceasta insigna cu dimensiunile de 3 cm x 2 cm marcand evenimentul si constituind obiect de colectie in zilele noastre.





vineri, 14 martie 2014

Alamirea metalelor

DIY+stiati+ca+tutoriale+HowTo Alamirea este una dintre cele mai dificile operatiuni de galvanizare piesele urmand a se acoperi simultan cu ambele metale componente: zincul si cuprul. Trebuie precizat ca galvanizarea metalelor inseamna acoperirea pe cale electrica a pieselor metalice cu un strat foarte subtire dintr-un alt metal cu scopul de a le da un aspect estetic si de a le feri de actiunea unor agenti chimici. De multe ori galvanizarea este o operatie premergatoare unei alte operatiuni executate cu acelasi scop -colorarea- sau unul auxiliar pentru obtinerea unor rezultate in lucrarile speciale.

 Compozitia si modul de preparare este urmatorul:
  1. Se dizolva 200 grame sulfat de cupru si 200 grame sulfat de zinc in 3 litri apa si apoi se toarna in mod progresiv o solutie de 5 litri apa. de 400-600 bicarbonat de natrui dizolvat intr-un litru de apa fierbinte.
  2. Precipitatul alb care se formeaza se filtreaza si se spala cu apa pana cand apa care se scurge din precipitat nu mai inroseste hartia de turnesol.
  3. Precipitatul astfel obtinut se varsa intr-un vas care contine o solutie de 5 litri apa, 150 grame de bicarbonat de sodiu cristalizat, 250 grame de cianura de potasiu(99%) si 250 grame de sulfat de natriu; se amesteca bine apoi se filtreaza din nou si lichidul ramas se amesteca cu circa 6 litri de apa si se fierbe.
  4. Alamire se face la 3 volti si cu un curent foarte slab. Uneori se comite greseala de aintrebuinta intensitati mari de curent cu scopul de a accelera  depunerea alamei. 
Atentie!
Hidrogenul care se formeaza in cazul acesta impiedica aderenta metalului pe metal din care cauza stratul depus nu are nicio rezistenta.

Intrebuintarea periei de sarma da aceleasi bune ca si la aramirea pieselor. Polul pozitiv este format din tabla recoapta de alama.

duminică, 9 martie 2014

Girl with a broom

paintings+vintage+colectii+tablouri
A girl with a broom by Rembrandt van Ryn, Dutch school, 1606-1669, canvas, height 42 1/4 in., width 36 in. Signed and dated 1651. 
Andrew Mellon Collection 
A soft shaft of light picks out a young girl pausing in her daily household and lost in thought. She leans gently on a fence and holds her well-used broom.

What could be more mundane or more trivial? And yet it is just such a simple scene that Rembrandt has infused with great depth of feeling.
paintings+vintage+colectii+tablouri
This child may be seen in other of Rembrandt's paintings of the early 1650's. She may have helped Hendrickje Stoffels, Rembrandt's faithful companion for about eighteen years with the chores and she was probably very grateful for the chance to rest and daydream as she poses for the master.
paintings+vintage+colectii+tablouri
Rembrandt often persuaded members of his household and friends to model for him, especially during the latter part of his life when outside commissions were scarce and financial difficulties serious.

Yet there's more than just a recognizable kitchen girl here. Mysteriously Rembrandt weave into the child's face a depth of meaning and of understanding that would seem far beyond her years.

A girl with a broom was painted when Rembrandt was about 45. It was during this mature phase of his life that he painted some of his most profound and intriguing portraits.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...