vineri, 30 mai 2014

Lucrul cu traforajul

DIY+HowTo+stiati+ca+tutoriale
Placajul este un material util din care se pot executa diverse obiecte. Pentru confectionarea acestora se foloseste deseori fierastraul de traforaj.

Fierastraul de traforaj este format dintr-un cadru metalic sau de lemn asemanator literei "U". Capetele libere ale cadrului sunt prevazute cu niste cleme cu surub in care se fixeaza panza taietoare.

Sub clema inferioara se afla un maner de lemn cu care se manuieste traforajul. Traforajul cu cadru de lemn are in partea de sus a cadrului un surub cu ajutorul caruia panza poate fi intinsa, de aceea el poarta numele de surub de intindere.

Panzele pentru acest fierastrau sunt niste fasii subtiri si inguste de otel prevazute pe o latura cu o dintare foarte fina. Panzele se rup foarte lesne de aceea trebuie sa existe intotdeauna o rezerva. Capetele panzei se fixeaza in clemele fierastraului. Pentru aceasta, suruburile se desfac, se aseaza panza, apoi suruburile se strang la loc.

Panza trebuie sa fie bine intinsa, caci altfel va taia prost si se va rupe repede. Cel mai indicat material pentru lucrul cu traforajul este placajul format din trei straturi.

Alte scule absolut necesare sunt sula si pila. Glaspapir-ul este de asemenea util pentru curatirea placajului iar hartia carbon pentru copierea desenelor pe placaj.

Despre cum se executa un obiect din placaj vom vorbi intr-un episod ulterior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...